DaVinci Academie presenteert leerlijn Levenskunst tijdens NOT 2017

De DaVinci Academie doet mee aan de Nationale Onderwijs Tentoonstelling 2017 die van 24 tot en met 28 januari wordt gehouden in de Jaarbeurs Utrecht. Met een opvallende stand in de stijl van de oude Grieken, biedt DaVinci bezoekers een tastbare kennismaking met de succesvolle leerlijn Wereldverkenning. Wereldverkenning wordt inmiddels op bijna 200 basisscholen aan meer dan 40.000 kinderen in Nederland onderwezen.

not2017-logo

De stand van DaVinci in hal 10 (stand: C010) verbeeldt één van de 30 thema’s van Wereldverkenning, namelijk de Grieken en Romeinen. Compleet met Griekse zuilen en Griekse Goden, wacht bezoekers een echte belevenis, precies zoals het onderwijs volgens de methode DaVinci bedoeld is. De methode DaVinci is gericht op leren vanuit verwondering en met de inzet van alle zintuigen. Begin 2017 wordt een tweede leerlijn naast Wereldverkenning op scholen geïntroduceerd: Levenskunst.

Elektronische leeromgeving
Tijdens de NOT presenteren we ook de nieuwe (aanvullende) elektronische leeromgeving waarin kinderen een online portfolio kunnen maken en daarmee aan hun ouders laten zien waaraan ze werken binnen een thema.

Voor alle onderwijsvormen
Onze onderwijsprofessionals staan klaar om bezoekers tijdens de NOT te informeren over Wereldverkenning en de speciale versies voor christelijk onderwijs en Montessori: ‘Samen op aarde’ en ‘Kosmisch Onderwijs en Opvoeding’.

Hoe werkt Wereldverkenning?
Binnen Wereldverkenning worden alle zaakvakken geïntegreerd aangeboden in een doorlopende leerlijn van groep 1 tot en met 8. In totaal telt deze leerlijn 30 thema’s. Iedere week is er één uur klassikaal les voor een stevige kennisbasis en de overige drie uren die voor Wereldverkenning staan ingepland, gaan de kinderen (in groepjes) zelf op onderzoek uit om de antwoorden te formuleren op eigen leervragen. Daarbij wordt de buitenwereld binnenin het klaslokaal gehaald en worden er ook geregeld uitstapjes gemaakt, bijvoorbeeld naar musea. Met de pedagogische en didactische aanpak van de methode DaVinci, raakt ieder kind geïnteresseerd en gemotiveerd om te leren. Leerkrachten krijgen meer ruimte voor begeleiding en een eigen invulling van de thema’s omdat ze (veel) minder tijd kwijt zijn aan lesvoorbereiding.

Leren vanuit welbevinden
Tijdens de NOT wordt de gloednieuwe leerlijn Levenskunst voor het eerst gepresenteerd aan een groot publiek. Levenskunst leert kinderen om vanuit welbevinden en betrokkenheid hun kernkwaliteiten te ontwikkelen.

dv-plattegrondnot2017

Trainingen voor basisscholen
De methode DaVinci wordt door steeds meer scholen ontdekt als een belangrijk en goedwerkend antwoord op één van de belangrijkste uitdagingen van onderwijs vandaag de dag: het creëren van betrokkenheid en het vasthouden van de aandacht van leerlingen. De DaVinci Academie heeft een reeks trainingen ontwikkeld voor scholen om de methode succesvol in te voeren en daarbij meteen vorm te geven aan hun ideale onderwijs. Er zijn speciale trainingen voor schooldirecteuren, schoolteams en voor individuele leerkrachten. Geïnteresseerden kunnen tijdens de NOT bij de stand van DaVinci één-op-één informatie krijgen over de verschillende trainingen en zich ook inschrijven voor DaVinci-dagen bij hen in de regio. Vraag hiernaar bij een bezoek aan onze stand!

Bekijk hier alvast het cadeautje voor bezoekers aan onze stand tijdens de NOT!