Methode DaVinci smaakt naar meer in Dinxperlo

Smullen met DaVinci op IKC De Bosmark

Bijna 90 procent van alle Nederlanders leest een huis-aan-huisblad, blijkt uit recent onderzoek van het NOM (Nationaal Onderzoek Multimedia). Goed nieuws voor de DaVinci Academie, want vrijdag 10 maart stond de methode DaVinci flink in de schijnwerpers in Dinxperlo, in huis-aan-huisblad Dinxpers Nieuws.  

Droomles van juf Margriet
Aanleiding was de prijsvraag die we in januari tijdens de Nationale Onderwijs Tentoonstelling (NOT) hielden, waarbij scholen  hun eigen droomles konden winnen. Winnaar was IKC De Bosmark Dinxperlo. De droomles van Juf Margriet Fix was om tijdens het thema Aziaten de hele school in Aziatische sferen te brengen met een heuse Aziatische kok. Nou, dat kon geregeld worden!

Schoolvoorbeeld zintuiglijk leren
In plaats van een doorlopende leerlijn was er even sprake van een doorlopende eetlijn, want alle groepen hebben gesmúld. Onze aanwezige collega Ellen ter Bogt van de DaVinci Academie ook! Naast het met stokjes leren eten had Ellen het net als leerkracht Margrie
t en kok Ye-En ook behoorlijk druk  met het beantwoorden van vragen die de kinderen stelden over het thema Azië. Het was in Dinxperlo een schoolvoorbeeld van hoe zintuiglijk leren kinderen enthousiasmeert in hun eigen leerproces. Felicitaties aan het team van IKC De Bosmark!