Als je van je onderwijs écht een beleving wil maken, blijf dan niet als enige leerkracht in je klas, maar maak van de wereld je klaslokaal!

Heb je al eens aan gastcolleges gedacht?

Er zijn drie voor de hand liggende type mensen voor gastcolleges:

  1. Ouders, verzorgers en grootouders. Bij elk thema kun je een gastcollege plannen van één van de (groot-)ouders/verzorgers op je school. En niet alleen die brandweervrouw of dokter is leuk. Ook een gemeente-medewerker kan superinteressant zijn als we het hebben over de Grieken & Romeinen en hoe zij hun steden inrichtten.
  2. Collega’s. Er zijn vast collega’s met stokpaardjes, die ene leerkracht die zo prachtig over de Kruistochten kan vertellen of die collega die al jaren in een zangkoor Spaanse liederen zingt.
  3. Externe gastdocenten. DaVinci is bezig met het aanleggen van een groot netwerk aan gastdocenten uit het bedrijfsleven en vanuit culturele instellingen. Vraag in je regio naar de mogelijkheden!

Nodig de pers uit of stuur een persbericht

De pers smult van jullie tentoonstellingen op het gebied van Wetenschap en Technologie!

We horen vaak dat scholen die met DaVinci werken enorm groeien doordat ouders de focus op talent en W & T en de 21e eeuwse vaardigheden zeer waarderen en daarom voor deze scholen kiezen. Door tentoonstellingen te organiseren van de Themawerkstukken van de kinderen worden bestaande ouders erg enthousiast en betrokken. De verwonderingsvragen die ten grondslag liggen aan de Themawerkstukken zijn heel divers en het is een vaak een uitdaging om de kennis in school te krijgen over specifieke onderwerpen. En hoe komen nieuwe ouders te weten dat jullie zulk mooi onderwijs geven? Bijvoorbeeld omdat je in de krant komt. We hebben daarom voor jullie een kant en klaar persbericht gemaakt wat je lokale krant zo kan plaatsen en waarmee je deze nieuwe ouders kunt informeren over jullie school en onderwijs én waarmee je wellicht interessante gastdocenten kunt krijgen.

Download hier de twee benodigde bestanden:

Uitjes organiseren

We hebben speciaal per thema uitjes geselecteerd om je onderwijs tot leven te laten komen! Op de DaVinci-dagen kun je toegang krijgen tot deze uitjes en vertellen we je er meer over!

Buiten leren van de natuur om de school

Als we het binnen het thema hebben over Papyrus omdat de Egyptenaren daar papier van maakten, dan is het heel boeiend om te kijken welke soorten gras er in de buurt van de school te zien zijn. Wil je er meer over kunnen vertellen dan dat het groen is? Doe dan de verdiepende training Lekker buiten leren!