Gedurende het jaar en speciaal tijdens Hét Grote DaVinci Onderwijsfestijn en de DaVinci-dagen spreken we leerkrachten over de ideeën en plannen die we zelf hebben en luisteren we ook goed naar de geluiden van leerkrachten en directeuren die met ons werken. Op basis daarvan ontwikkelen we nieuwe materialen en trainingen.

2018-05-07 DV14.0 - VerwonderingsvragenZo bleken veel leerkrachten het lastig te vinden om vanuit een verwonderingsvraag van een kind tot een Themawerk te komen. Hoe kom je van de vraag: “Is het zand in de woestijn van Egypte anders dan het zand hier op het strand?” tot een zelfgemaakte maquette van het schoolplein met zand dat in het donker licht geeft? Daarom hebben we de Verwonderingsvragenkaart gemaakt én de training Een klas vol Willie Wortels. Maar zo zijn we ook een samenwerking gestart met Hogeschool Windesheim en een christelijke basisschool om meer verwerkingen bij de Bijbellijn te ontwikkelen. Soms is het handig om de leerkracht met het betreffende idee één dag in de week in te huren op de Academie om samen te schrijven aan het nieuwe lesmateriaal, dan doen we dat!

Samen maken we van het onderwijs een feestje! 

Heb jij ook ideeën of wil je meedenken en -werken? Kom dan naar Hét Grote DaVinci Onderwijsfestijn en de DaVinci-dagen of mail naar info@davinciacademie.nl

DaVinci dat ben jij.