dierenrijk oudHet allereerste Dierenrijkoverzicht stamt uit 2001 en was een door onze oprichter Liesbet van Oosten zelfgemaakte tabel in Word, dat vervolgens werd geprint op A3 en gelamineerd. Het ging om de inhoud en geld voor vormgeving was er nog niet.

Inmiddels leven we in een samenleving waarin beelden een steeds grotere rol spelen en wil je dat de buitenkant de binnenkant representeert. In het nadenken over de inrichting van de ideale klas in Metamorskool is daarom de vormgeving van DaVinci’s basismaterialen helemaal vernieuwd door Ine-Marije Jorna. Zij heeft de materialen zo vormgegeven dat kinderen worden geprikkeld in hun fantasie. De kleurrijke materialen sluiten aan bij de belevingswereld van kinderen, zodat zij in contact blijven met hun pure, eigenwijze en vrolijke aard. Met regenboogkleuren als inspiratiebron richt je met de nieuwe materialen van DaVinci een creatieve en stimulerende leeromgeving in. De vormgeving in aquarel geeft een kunstzinnige, vrolijke en kleurrijke sfeer in de klas.

De nieuwe scholen krijgen deze materialen automatisch maar als je al met DaVinci werkt kun je de materialen door ons om laten ruilen tijdens een training op school. Je kunt hierbij kiezen uit één van de vier trainingen die vallen onder Innovatie- en creatiespecialist: Een klas vol Willie Wortels, Creëren – Programmeren, Professor in 1 dag en Lekker buiten leren.

Overzicht basismaterialen (1)De volgende materialen kunnen dan omgeruild worden:

  1. Dierenrijkoverzicht + Plantensleutel + Verwonderingskaart (middenbouw): € 40,00
  2. Dierenrijkoverzicht + Plantensleutel + Klimaatoverzicht + Verwonderingskaart (bovenbouw): € 55,00
  3. Tijdlijn Menselijke beschaving + Nieuwste Tijd, exclusief boekjes en kaartjes (die zijn niet veranderd): € 75,-
  4. Seizoenscirkel -groot- in luxe bewaardoos, vier vertelplaten en de kaartjes per seizoen: € 230,00
  5. Seizoensspel -klein- in speldoos met vier vertelplaten en de kaartjes per seizoen: € 100,- LET OP: deze krijgen jullie al eenmaal cadeau als relatiegeschenk
  6. Tijdlijn van het jaar (zonder kaartjes en bevestigingsmateriaal > kan op bestaande rails) € 125,-
  7. Wereldkleed met twister en kaartjes € 110,-

Zo kun je als school laten zien dat jullie op een creatieve en innovatieve manier onderwijs bieden en de kinderen en leerkrachten laten stralen.