Topotop! Topografie voor het basisonderwijs

Hoge scores voor topotoetsen, maar binnen twee weken alles grotendeels vergeten? Kinderen die het nog heel spannend vinden om iets voor de hele klas te presenteren? Deze twee zaken worden binnen TopoTop! opgelost!

Topografie is zoveel méér dan een abstracte kaart met onbekende namen! Middels de snelle vervoersmogelijkheden en het internet is de wereldbevolking steeds meer met elkaar in verbinding. Dat maakt de wereld van vandaag kleiner, alles komt dichterbij. Dat maakt het kind tot wereldburger en dus is het belangrijk dat kinderen weten hoe de wereld topografisch in elkaar zit. TopoTop! helpt daarbij.

Alle topografietermen worden door de kinderen persoonlijk in 1 minuutje voor de klas gepresenteerd. Daardoor krijgen de kinderen een levendig beeld van de te leren termen én komen ze heel geregeld voor de hele klas te staan.

Met de methode TopoTop! verwerven de kinderen een uitgebreide topografische basiskennis, waar elke keer nieuwe informatie aan gekoppeld wordt. Topografie is in onze visie niet het leren van abstracte plaatsnamen, maar dient betekenisvol te zijn voor het kind. Zo wordt de lesstof goed en langdurig onthouden.

Laat topografie tot leven komen met TopoTop!

DOWNLOADS