vr-3468596_960_720Als alles kan en alles mag en iedereen werkt mee, hoe ziet dan jouw ideale onderwijs eruit?

Heel veel leerkrachten zeggen dan: ik zou naar buiten gaan en de echte wereld gaan verkennen. Met een bus op reis, de piramides zien en zelf ervaren hoe woestzijnzand voelt.

photoZo ver is het nog niet, maar al brainstormend kwamen we op het idee een app te maken voor schoolreisjes in Virtual Reality. Via de Universiteit Twente kwamen we bij stagiair Max Slutter die een eerste verkenning deed: wat is er internationaal allemaal op het gebied van VR ontwikkeld voor het basisonderwijs en wat kunnen wij daarmee in de DaVinci VR app? Als werknemer van DaVinci maakte hij toen de eerste opzet. De app is in basis klaar en als volgt ingedeeld:

Screenshot_20180928-132331_DaVinciAcademie App

Voor de onderbouw staan de thema’s: Zomer, Herfst, Winter en Lente erin.

De middenbouw hebben we opgedeeld in Het Heelal, De aarde en Het leven omdat je die onderdelen in elk jaar terugvindt.

In de bovenbouw volgen we onze thema’s: Egyptenaren, Grieken & Romeinen, Middeleeuwen > Indianen, Vikingen, Ottomanen, Nieuwe Tijd > Maori’s, Aziaten, Nieuwste Tijd.

Aan de start van het project staat er voor elk thema 1 afbeelding in die in 360 graden met VR-bril bekeken kan worden. Zo kun je bij de Aziaten de Chinese muur zien of een tulpenveld bij de Lente. Het is de bedoeling dat we dit samen gaan uitbreiden.

En dat is ook meteen zo uniek aan dit project: leerkrachten, onderwijsmakers, studenten en kinderen werken samen om er de allermooiste VR app van te maken die er bestaat!

Heb je ideeën of wil je meewerken? Mail dan naar info@davinciacademie.nl