Thematisch werken vanuit wereldverkenning

Klassen vol kinderen die vol verwondering en betrokkenheid aan het werk zijn! Al sinds 2001 loopt de DaVinci Academie pedagogisch en didactisch voorop. We ontwikkelen lesmethoden, leermiddelen en trainingen voor wereldverkenning op basisscholen. Daarin werken we thematisch en in een doorlopende en geïntegreerde leerlijn van 30 thema's voor groep 1 t/m 8. Daarin komen binnen deze zaakvakken en wereldoriëntatie ook de 21ste eeuwse vaardigheden -met daarbinnen programmeren- aan bod en burgerschapsvorming, wetenschap & technologie en onderzoekend & ontwerpend leren.

Onderwijsmethode voor groep 1 t/m 8

Voor de kleuters zijn we inmiddels volledig curriculumdekkend. Dat succesvolle concept wordt nu doorgetrokken in het projectmatig werken voor de midden- en bovenbouw. Naast wereldverkenning hebben we ook een nieuwe leerlijn Levenskunst ontwikkeld. We werken samen met verschillende nationale en internationale kennispartners en uiteraard ook met basisscholen.

Ons succes zit in het gegeven dat wij niet alleen scholen inspireren, maar onze scholen inspireren ook elkaar en ons. Zo vormen we samen DaVinci's Onderwijsbeweging. Het talent van de leerkrachten binnen het team en de expertise van ouders worden benut om vervolgens de volledige potentie uit de kinderen te halen zodat ze floreren. Scholen kiezen daarbij zelf een profiel met onderwerpen waar ze in willen excelleren.

Wil je ook werken met een methode voor wereldverkenning waarbij ruimte is voor talentontwikkeling? En wil je samen met ons het verschil maken?

Geef je op voor de webinar 'Kennismaken met DaVinci's Wereldverkenning' om ervaringen van andere scholen te horen en om de DaVinci lesmaterialen te zien. Wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op via mail: info@davinciacademie.nl of bel: 085-1301636.

Wij ontmoeten je graag.

Maak alvast kennis met onze producten via onze online catalogus: