Onderwijsmateriaal van uitgeverij DaVinci

DaVinci’s lesmateriaal bestaat uit 30 thema’s voor wereldverkenning die in een doorlopende lijn van groep 1 t/m 8 in de basisschool gegeven worden.

De DaVinci Academie loopt sinds 2001 pedagogisch en didactisch voorop met lesmethoden en leermiddelen voor Wereldverkenning. En er worden steeds meer leerlijnen aan gekoppeld, zoals Kunst, Taal, Levenskunst en Computional Thinking (CT).

Alles heeft te maken met al het andere, is een belangrijke spreuk van Leonardo DaVinci en dus bestaat het lesmateriaal uit allerlei vakoverstijgende leerlijnen die in elkaar grijpen. Doordat we met tweeverschillende versies werken, 1 voor christelijke scholen en 1 voor alle scholen, is de methode DaVinci voor alle scholen geschikt. Er is veel aandacht voor het 'Hoge Orde denken' en de (andere) '21e eeuwse vaardigheden'.

We besparen de leerkrachten uren per week voorbereidingstijd omdat we werken met vaste pakketten die aangepast en uitgebreid worden om de persoonlijke visie van de school te weerspiegelen.

Via onderstaande pdf krijg je een overzicht van alle onderwijsmaterialen die via onze uitgeverij te verkrijgen zijn.

Ben je geïnteresseerd in DaVinci voor jouw school? Neem dan contact met ons op voor advies op maat.

 

Ben je basisschool leerkracht en wil je meewerken aan de ontwikkeling van nieuw lesmateriaal?

We werken met allerlei onderwijsprofessionals aan deze leerlijnen. Daarin koppelen we mensen op universiteiten en hogescholen aan leerkrachten uit het basisonderwijs. Deze laatste groep is zeer waardevol omdat zij vanuit de praktijk meteen kunnen zien of het werkt of niet. We noemen ze Dagjesmensen. Ze staan 3 tot 4 dagen per week voor de klas waar ze met DaVinci werken en werken 1 dag in de week voor DaVinci aan de ontwikkeling van nieuw lesmateriaal. Wil je ook een Dagjesmens worden? Neem dan contact met ons op of mail je motivatie en c.v. naar info@davinciacademie.nl