DaVinci is een onderwijsbeweging voor en door bevlogen onderwijsprofessionals vanuit de hele wereld.

Inmiddels kunnen we spreken van DaVinci’s Onderwijsbeweging omdat er hogescholen, universiteiten, culturele instellingen, leerkrachten, onderwijsdeskundigen, bedrijven, kortom allerlei inspirerende mensen aan meewerken om samen van het onderwijs een beleving te maken! En daar zijn we super blij mee!

 

DaVinci en Mad Science

Breng wetenschap en techniek tot leven in je klaslokaal door Mad Science uit te nodigen voor het geven van een workshop. Dit zijn uitdagende en educatieve lessen van 60 minuten, geschikt voor alle groepen. De thema's van de workshops sluiten aan bij de thema's van DaVince. Ze worden op een leuke, grappige manier gegeven door de Mad Science professoren.

presikhaaf schoolmeubelen werkt samen met DaVinci academie

DaVinci en Presikhaaf schoolmeubelen

Waarom hebben we gekozen om samen te werken met Presikhaaf Schoolmeubelen? DaVinci staat voor kwaliteit en visie. We vinden het belangrijk dat we met elkaar in een inclusieve samenleving leven waarin plek is voor iedereen. Maatschappelijk verantwoord ondernemen zit in het dna van ons bedrijf. We willen goed zorgen voor de aarde waarop we wonen. Onze visie op leren willen (de binnenkant) we heel graag terugzien in de klas en in de school (de buitenkant). Daarom hadden we andere meubels en materialen nodig dan die er al bestonden. In samenwerking met Presikhaaf is daarom een speciaal concept ontwikkeld gebaseerd op hun bestaande meubels. Dit hebben we allemaal gevonden in Presikhaaf:

 • In Nederland (Arnhem) ontwikkeld en geproduceerd schoolmeubilair
 • Vakbekwame meubelmakers, passie voor het onderwijs
 • Maatschappelijk Verantwoord en Betrokken Ondernemen
 • Meer dan 75% van het personeelsbestand heeft een arbeidsbeperking
 • Kwaliteitsmeubelen, tot wel 10 jaar garantie
 • Naleveringsgarantie Presikhaaf schoolmeubilair 10 jaar
 • Gebruik van Duurzame grondstoffen, gecontroleerde gescheiden afvalstromen
 • Kwaliteit- en Milieumanagementsysteem
 • De meubels voldoen aan de Europese en Nederlandse NEN-EN 1729 normeringen
 • Eigen Servicedienst, preventief onderhoudsabonnementen
 • Compleet onderwijsinrichtingsassortiment in zowel hout/metaal, als hout/hout
 • Compleet kantoorinrichtingsassortiment specifiek voor het Onderwijs
 • Maatwerkoplossingen en interieurbouw
 • Uitgebreide showroom voor inspiratie en interieurontwerp
 • Interieurontwerpafdeling voor het uitwerken en visualiseren van de inrichtingsplannen
 • Uitgebreide betaling- en financieringsmogelijkheden, zoals bv. Leasing

Meer weten? Bezoek de website van Presikhaaf.

 

DaVinci en GrowWizzKid

De GrowWizzKid is een meerlaagsteeltsysteem voor groep 1 t/m 8 dat binnen staat en waarin jaarrond geëxperimenteerd kan worden met verschillende teelttechnieken. Het begint met het opbouwen van het complete systeem door de kinderen zelf!

Hoe logisch is het om bij het thema Grieken en Romeinen ook naar hun voeding en eetgewoonten te kijken en ons hierdoor te laten inspireren in onze eigen voedings- en leefcultuur?

We staan als samenleving voor een uitdaging: hoe zorgen we dat we allemaal gezond kunnen blijven eten met de groeiende wereldbevolking? Wanneer is het afgelopen met hongersnood in de wereld? Hoe telen we groente en fruit als we de grond gebruiken om op te wonen? Deze internationale vraagstukken komen aan de orde binnen DaVinci en gekoppeld aan de GrowWizzkid kunnen kinderen hier zelf actief mee aan de slag!

Kinderen ervaren zelf welke elementen van invloed zijn voor optimale en gezonde plantengroei. Herkomst van gezond voedsel heeft naast het eigen gezondheidsaspect ook invloed op de directe en indirecte omgeving, nu en in de toekomst.

Met het meerlaagsteeltsysteem van GrowWizzKid worden twee verschillende jaarrond teeltmethodes mogelijk gemaakt: Teelt in aarde (substraat grondmengsel) en waterteelt. Verschillende gewassen worden opgekweekt. Per gewas kan de teeltlaag en de technische omstandigheden door de leerlingen worden ingesteld om optimale kweek te garanderen.

Ook wordt in het seizoen de moestuin niet vergeten!

Natuur, techniek, voedseleducatie en duurzaamheid zijn verbonden aan alle 30 thema’s van DaVinci Academie. We willen kinderen leren bewust gezonde en duurzame keuzes te maken voor nu en hun toekomst. En dat kan heel goed aan de hand van voorbeelden uit het verleden, heden en denkend over de toekomst.

De GrowWizzkid past bijzonder goed bij scholen die zich met DaVinci willen profileren in Natuur & buiten.

Meer weten? Neem contact op met je regio of met GrowWizzkid!

 

DaVinci en culturele instellingen

Wij zijn trots op onze samenwerking met de Wereldmusea. Niet alleen omdat het een voorrecht is voor onszelf én onze bezoekers om op zulke prachtige locaties te mogen vertoeven. Hun aanbod aan educatieve programma’s valt ook uitstekend te koppelen aan onze thema’s!

Maak gebruik van het gemak om met je klas de wereld in te reizen, en in één van de 'Wereldmusea' een excursie te boeken die perfect aansluit bij je lessen. Er is een breed scala aan mogelijkheden, voor alle leeftijden. De kinderen kunnen bijvoorbeeld de haka leren dansen tijdens het thema van de Maori, of de Qi van China ervaren tijdens de Aziaten. En wat te denken van verhalen van de spin Anansi tijdens de herfst in de onderbouw? Of te leren over feesten wereldwijd tijdens het thema Samen op de wereld (met gratis busvervoer)?

Voor een compleet overzicht van de programma’s:
www.tropenmuseum.nl/nl/onderwijs/primair-onderwijs
www.wereldmuseum.nl/nl/onderwijs/primair-onderwijs-0
www.volkenkunde.nl/nl/onderwijs/primair-onderwijs-2
www.afrikamuseum.nl/nl/onderwijs/primair-onderwijs-1

Meewerken aan het lesmateriaal van DaVinci?

Word dan onderdeel van de DaVinci onderwijsbeweging!

Ben jij werkzaam in het bedrijfsleven? Of heb je een expositie of museum die interessant is voor kinderen? Of heb je iets anders wat voor scholen én kinderen interessant en inspirerend is? Ben jij onderwijsprofessional en wil je meewerken aan de lesmaterialen van DaVinci? Neem dan contact met ons op of bekijk dan eens deze video om te zien of 'dagjesmens' worden bij DaVinci iets voor jou is.