DaVinci’s onderwijsbeweging

DaVinci is begonnen als project in de klas en van daaruit uitgegroeid tot een educatieve uitgeverij. Toen er steeds meer scholen mee gingen werken, is de DaVinci Academie opgericht om directies, leerkrachten en teams nog beter te leren werken met het materiaal. Inmiddels kunnen we spreken van DaVinci’s Onderwijsbeweging omdat er hogescholen, universiteiten, culturele instellingen, leerkrachten, onderwijsdeskundigen, bedrijven, kortom allerlei inspirerende mensen aan meewerken om samen van het onderwijs een beleving te maken!

DaVinci is een onderwijsbeweging voor en door bevlogen onderwijsprofessionals vanuit de hele wereld.

Onderwijsprofessionals die met ons werken inspireren elkaar op DaVinci-dagen en het onderwijsmateriaal en de trainingen worden samen ontwikkeld. Je kunt hierbij denken aan: leerkrachten en directeuren uit het basisonderwijs, professoren van universiteiten, leraren van de Pabo, medewerkers van SLO, medewerkers educatie van musea en culturele instellingen, kunstdocenten, onderwijsontwikkelaars en trainers van DaVinci. En dat wereldwijd, want de wereld is ons klaslokaal!

Van Liesbet voor jou…
Liesbet de Waal van Oosten oprichter DaVinci academie

De afgelopen tijd ben ik veel bij DaVinci-dagen geweest in het hele land en wat een plezier hebben we daar! In het universiteitsmuseum in Groningen stond ik naast het bureau van Aletta Jacobs. Ik heb er gesproken met een directeur en een leerkracht over de koppeling van Engels aan DaVinci. Ik geniet er zo van dat er dit soort initiatieven ontstaan en dat we dat vervolgens op een hoger plan kunnen tillen door er andere experts op het gebied van Engels bij te zoeken, zodat het wetenschappelijk verantwoord ontwikkeld kan worden. Dat is DaVinci’s onderwijsbeweging!

Hoe leuk is het als de kinderen straks Engels leren doordat ze een online presentatie geven over hun Themawerk aan een klas in een ander land? Of als ze samen met een Afrikaans kind gaan mailen over de overeenkomsten en verschillen in hun dagelijks leven tijdens het thema Egyptenaren?!

En dit gaan we natuurlijk ook weer koppelen aan de leerlijn Taal die we aan het ontwikkelen zijn.

Ik hoor gelukkig steeds meer teams zeggen dat ze voor volgend jaar al vier DaVinci-dagen hebben geboekt, want het zijn uitstekende teamuitjes én studiedagen ineen.