DaVinci’s onderwijsbeweging

DaVinci is begonnen als project in de klas en van daaruit uitgegroeid tot een educatieve uitgeverij. Toen er steeds meer scholen mee gingen werken, is de DaVinci Academie opgericht om directies, leerkrachten en teams nog beter te leren werken met het materiaal. Inmiddels kunnen we spreken van DaVinci’s Onderwijsbeweging omdat er hogescholen, universiteiten, culturele instellingen, leerkrachten, onderwijsdeskundigen, bedrijven, kortom allerlei inspirerende mensen aan meewerken om samen van het onderwijs een beleving te maken!

DaVinci is een onderwijsbeweging voor en door bevlogen onderwijsprofessionals vanuit de hele wereld.

Onderwijsprofessionals die met ons werken inspireren elkaar op DaVinci-dagen en het onderwijsmateriaal en de trainingen worden samen ontwikkeld. Je kunt hierbij denken aan: leerkrachten en directeuren uit het basisonderwijs, professoren van universiteiten, leraren van de Pabo, medewerkers van SLO, medewerkers educatie van musea en culturele instellingen, kunstdocenten, onderwijsontwikkelaars en trainers van DaVinci. En dat wereldwijd, want de wereld is ons klaslokaal!

Word ook lid van DaVinci's onderwijsbeweging.

 

Als lid krijg je toegang tot:

  • Het WereldWonderWeb voor je kinderen uit de midden- en bovenbouw
  • Online webinars voor jezelf
  • Twee DaVinci-dagen
  • VIP-webinar: een webinar op maat voor jouw (kern-)team, bouw of MT

Daarnaast mag je als eerste onze nieuwe producten uitproberen en natuurlijk ideeën inbrengen voor producten en diensten die je graag zou willen hebben. We zijn vooral ook heel erg benieuwd naar de wensen van de kinderen hierin, dus stimuleer hen die door te geven! In onze ELO vind je per thema de Community. Hier kun je al je vragen kwijt en met elkaar tips & tricks delen.

Geïnteresseerd in lidmaatschap? Neem contact met ons op.

Als je van je onderwijs écht een beleving wil maken, blijf dan niet als enige leerkracht in je klas, maar maak van de wereld je klaslokaal!

Heb je al eens aan gastcolleges in je klaslokaal gedacht?

Er zijn drie voor de hand liggende type mensen voor gastcolleges:

  1. Ouders, verzorgers en grootouders. Bij elk thema kun je een gastcollege plannen van één van de (groot-)ouders/verzorgers op je school. En niet alleen die brandweervrouw of dokter is leuk. Ook een gemeente-medewerker kan superinteressant zijn als we het hebben over de Grieken & Romeinen en hoe zij hun steden inrichtten.
  2. Collega’s. Er zijn vast collega’s met stokpaardjes, die ene leerkracht die zo prachtig over de Kruistochten kan vertellen of die collega die al jaren in een zangkoor Spaanse liederen zingt.
  3. Externe gastdocenten. DaVinci is bezig met het aanleggen van een groot netwerk aan gastdocenten uit het bedrijfsleven en vanuit culturele instellingen. Vraag in je regio naar de mogelijkheden!
Nodig de pers uit of stuur een persbericht

De pers smult van jullie tentoonstellingen op het gebied van Wetenschap en Technologie!

We horen vaak dat scholen die met DaVinci werken enorm groeien doordat ouders de focus op talent en W & T en de 21e eeuwse vaardigheden zeer waarderen en daarom voor deze scholen kiezen. Door tentoonstellingen te organiseren van de Themawerkstukken van de kinderen worden bestaande ouders erg enthousiast en betrokken. De verwonderingsvragen die ten grondslag liggen aan de Themawerkstukken zijn heel divers en het is een vaak een uitdaging om de kennis in school te krijgen over specifieke onderwerpen. En hoe komen nieuwe ouders te weten dat jullie zulk mooi onderwijs geven? Bijvoorbeeld omdat je in de krant komt. We hebben daarom voor jullie een kant en klaar persbericht gemaakt wat je lokale krant zo kan plaatsen en waarmee je deze nieuwe ouders kunt informeren over jullie school en onderwijs én waarmee je wellicht interessante gastdocenten kunt krijgen.

Download hier de twee benodigde bestanden:

Trainingen en uitjes

Naast onze betaalde trainingen (Een klas vol Willie Wortels, Professor in 1 dag en Computational Thinking) zijn er dit schooljaar ook een aantal trainingen, expertlessen en inspiratiesessies geheel gratis te volgen tijdens onze DaVinci-dagen. Na aanmelding voor een DaVinci-dag gaan we samen kijken naar wat voor jou, jouw school of jouw team de leukste en nuttigste invulling van de dag zou kunnen zijn. Een presentatie voor nieuwe kennismakers? Een intervisiesessie met je team? Een bezoek aan onze materialenmarkt? Of een bijzondere training? In onze jaarplanning zie je een overzicht van ons gratis aanbod.
Ook hebben we speciaal per thema uitjes geselecteerd om je onderwijs tot leven te laten komen! Op de DaVinci-dagen kun je toegang krijgen tot deze uitjes en vertellen we je er meer over!

Buiten leren van de natuur om de school

Als we het binnen het thema hebben over Papyrus omdat de Egyptenaren daar papier van maakten, dan is het heel boeiend om te kijken welke soorten gras er in de buurt van de school te zien zijn. Wil je er meer over kunnen vertellen dan dat het groen is? Doe dan de verdiepende training Lekker buiten leren!

Van Liesbet voor jou…
Liesbet de Waal van Oosten oprichter DaVinci academie

De afgelopen tijd ben ik veel bij DaVinci-dagen geweest in het hele land en wat een plezier hebben we daar! In het universiteitsmuseum in Groningen stond ik naast het bureau van Aletta Jacobs. Ik heb er gesproken met een directeur en een leerkracht over de koppeling van Engels aan DaVinci. Ik geniet er zo van dat er dit soort initiatieven ontstaan en dat we dat vervolgens op een hoger plan kunnen tillen door er andere experts op het gebied van Engels bij te zoeken, zodat het wetenschappelijk verantwoord ontwikkeld kan worden. Dat is DaVinci’s onderwijsbeweging!

Hoe leuk is het als de kinderen straks Engels leren doordat ze een online presentatie geven over hun Themawerk aan een klas in een ander land? Of als ze samen met een Afrikaans kind gaan mailen over de overeenkomsten en verschillen in hun dagelijks leven tijdens het thema Egyptenaren?!

En dit gaan we natuurlijk ook weer koppelen aan de leerlijn Taal die we aan het ontwikkelen zijn.

Ik hoor gelukkig steeds meer teams zeggen dat ze voor volgend jaar al vier DaVinci-dagen hebben geboekt, want het zijn uitstekende teamuitjes én studiedagen ineen.

Ik maak graag een DaVinci-belafspraak