De DaVinci Academie geeft een reeks implementatietrajecten, trainingen, workshops en colleges voor schooldirecteuren, schoolteams en leerkrachten die niet alleen het beste uit ‘hun’ kinderen willen halen, maar ook uit zichzelf. Het aantal scholen dat (terugkerend) gebruik maakt  van het trainingsaanbod van DaVinci, groeit. Meer weten? Lees hieronder meer over onze trainingen op maat voor schooldirecteuren, leerkrachten en teams. Interesse? Neem snel contact met ons op om uw mogelijkheden te bespreken.

Implementatie van de Onderwijsinnovatie

Als alles kan en alles mag en iedereen werkt mee: hoe ziet dan jouw ideale onderwijs eruit? Dat gaan we samen met jullie als team neerzetten. Het werken met DaVinci is een onderwijsvernieuwing die een eigen aanpak vraagt en die is ook nog per school verschillend. Anders dan de 543ste nieuwe methode de school inbrengen, is dit echt een andere manier van samenwerken, kijken naar kinderen vanuit talenten en je klas en agenda en schoolgebouw en -plein anders inrichten. We hebben jarenlang ervaring met het implementeren van DaVinci en begeleiden teams hierin. Dat begint standaard met een presentatie voor het hele team om te kijken of en hoe DaVinci ingezet kan worden. Daarna vieren we met elkaar Pakjesdag en gaan we van start: alle materialen zijn in de school en we kunnen beginnen vanuit een door het team zelf gemaakte Wensenlijst volgens ons Model voor Onderwijsvernieuwing.

Als iedereen een of twee thema’s heeft gedaan, gaan we Schatgraven: drie uur lang gaan we kijken wat er goed gaat en hoe we samen een volgende stap kunnen maken*. Dit zit bij de prijs van DaVinci in.

Maar je kunt als team ook voor een uitgebreider traject kiezen. Wij vertellen je er graag meer over. Neem gerust contact met ons op.

Begeleiding van de projectgroep

Als je met je team jullie ideale onderwijs neer wilt zetten, dan kom je op je pad van alles tegen. Door een sterke projectgroep neer te zetten begeleid je je team naar grote hoogtes. Je kunt signalen snel oppakken en positief ombuigen voordat het problemen en gewoontes worden. Als er een plek is waar mensen heen kunnen met hun vragen, opmerkingen en eventuele zorgen, neem je de verandering serieus en kunnen jullie ook echt samen je ideale onderwijs gaan geven. Dat gaan we samen met jullie als projectgroep neerzetten, als samenwerkingspartner. Je wordt door ons gesteund en geholpen. We hebben jarenlang ervaring met het implementeren van DaVinci en weten hoe je talenten van je leerkrachten zo kunt inzetten dat iedereen gaat stralen en het onderwijs een feest wordt om te geven.

Ook denken we mee in het aanbod van trainingen en DaVinci-dagen en leermiddelen om de professionalisering van het team synchroon te laten lopen met jullie visie op onderwijs en fase in de onderwijsvernieuwing.

*Kosten

 1.200,- Begeleiden projectgroep (4 x 1,5 uur) verspreid over het jaar
€ 650,- Begeleiden projectgroep (2 x 1,5 uur) verspreid over het jaar

TRAINING VOOR LEERKRACHTEN IN HET BASISONDERWIJS

Hoe ziet jullie ideale wereldverkenning eruit? Wil jij een klas vol Willie Wortels die vanuit eigen verwonderingsvragen tot creatieve en innovatieve Themawerken komen? Wil je pratende posters of een interactief prentenboek maken met de hele klas? Lukt het om in de doorlopende leerlijn de natuur en cultuur van de omgeving van de school te betrekken zodat je onderwijs tot leven komt? En is Computational Thinking al een vast onderdeel van jullie thema’s? Op de DaVinci Academie helpen we je hieraan vorm te geven.

Ideaal basisschoolonderwijs
Het mooiste dat je kunt worden, ben jezelf! Dit geldt zowel voor kinderen als leerkrachten én scholen. Trainingen van DaVinci zijn erop gericht jou direct concrete ondersteuning te bieden bij het ontwikkelen van alle competenties en vaardigheden waarmee je als school vorm en inhoud geeft aan jullie visie op ideaal onderwijs. Tijdens de studiedagen en ook tijdens speciale trainingen begeleiden we teams en individuen hierbij. Onze leermiddelen bieden hierbij een stevige basis en vormen een rijke leeromgeving. De DaVinci Academie levert maatwerk op basis van de specifieke wensen van jouw school.

We staan als leerkracht van het basisonderwijs voor een uitdaging: we willen de kinderen van nu opleiden voor beroepen die er nog niet zijn, om vragen op te lossen die we nu nog niet hebben met apparatuur die nog niet is uitgevonden. Hoe doen we dat? Door kinderen de vaardigheden voor de 21e eeuw aan te leren en er veel mee te laten oefenen.

Dat kan bij wereldverkenning met DaVinci door kinderen te coachen in het stellen van verwonderingsvragen en dit te begeleiden naar innovatieve en creatieve Themawerken.

Vier trainingen: 1 geheel

 

Aansluitend op de thema’s heeft DaVinci een serie van vier trainingen ontwikkeld die samen alle vaardigheden dekken van de 21e eeuwse vaardigheden. Ze geven je concrete handvatten om je onderwijs op een hoger niveau te tillen. Deze vier trainingen worden tijdens de DaVinci-dagen gegeven. 

Training basisonderwijs; DaVinci-expert worden

Wie alle vier de trainingen volgt, is Innovatie- en creatiespecialist en krijgt het bijbehorende diploma. Dit diploma biedt tevens bij gebleken geschiktheid toegang tot het expert-programma van DaVinci waarmee je als freelancer of parttimer vanuit de Academie andere scholen kan adviseren en trainen rondom DaVinci of onderwijsontwikkelaar kunt worden.

 

Training Dagdelen van 3 uur 21e eeuwse vaardigheden
Een klas vol Willie Wortels
Zo maak je de mooiste Themawerken vanuit de eigen verwonderingsvragen van kinderen.Je leert de tips & tricks kennen van het hele proces rond het Themawerk van oriëntatie tot beoordeling. Je leert creatief denken met DaVinci’s Verwonderingsvragenkaart en hoe je deze in je klas inzet. En je leert gesprekken voeren die het hogere orde denken stimuleren zodat kinderen met elkaar tot nieuwe ideeën komen en echte Kennisbouwers worden.
3 dagdelen Kritisch denken/Creatief denken/Probleem oplossen/Sociale en culturele vaardigheden/Communiceren/Samenwerken/Zelfregulering
Creëren – programmeren
Hoe kun je ideeën van kinderen met behulp van de computer omzetten tot een echte creatie? Je leert creatief en kritisch, computergericht denken en zet de computer effectief, innovatief en doelgericht in. We gaan programmeren en mediawijsheid combineren met het Themawerk. Deze training geeft tevens gratis toegang tot de CT-lijn in de Elektronische Leeromgeving van DaVinci. 
3 dagdelen Computational Thinking/Informatievaardigheden/Kritisch denken/Creatief denken/Zelfregulering/ICT-basisvaardigheden/Media Wijsheid
Professor in 1 dag
Wetenschap en technologie in de klas. Hiermee maak je van de Themawerken een technisch feestje. Van tandwiel tot zonne-energie, alles komt voorbij. Eerst op eigen niveau en dan in relatie tot de kinderen. 
1 dag van 2 dagdelen Kritisch denken/Creatief denken/Probleem oplossen
Lekker buiten leren
Met de kinderen naar buiten maar ook buiten binnen halen. Wat is er op loopafstand van jouw school in de natuur te vinden en hoe koppel je dat aan de thema’s van DaVinci? We maken een wandeling met het IVN rond je school en koppelen dit concreet aan DaVinci’s thema’s in je klas. 
1 dag van 2 dagdelen Kritisch denken/Creatief denken/Sociale en culturele vaardigheden/Communiceren/Samenwerken/Zelfregulering

De volgende trainingen worden apart afgerekend:

  • Een klas vol Willie Wortels en Computational Thinking  (3 dagdelen samen 499,- euro per persoon)
  • Professor in 1 dag (2 dagdelen samen 341,- euro per persoon)

Speciale prijzen:

Kom je met een werkgroep van drie leerkrachten, bijvoorbeeld een leerkracht uit elke bouw, dan krijg je 10% korting
Kom je met 4 tot 15 leerkrachten dan krijg je 30% korting per persoon
Kom je met meer dan 15 leerkrachten dan krijg je 35% korting per persoon

Je contactpersoon van DaVinci kan eventueel samen met jullie een goed programma in elkaar zetten, op maat gemaakt voor jullie school!

 

We hebben een maximum aantal deelnemers, dus wees er snel bij en reserveer een plaatsje voor jou en je team!

 

* Vanaf schooljaar 2020/2021 zijn er aanpassingen in de prijzen voor de trainingen en het bezoeken van de DaVinci-dag. Scholen die al met ons werken hebben een pakket waarin gebruik kan worden gemaakt van trainingen en de DaVinci-dagen. Voor elke bezoeker die niet in dit pakket zit hanteren wij een prijs van 180 euro per dag inclusief deelname aan de trainingen.

Voor scholen die nog in het implementatieproces zitten is deelname aan een DaVinci-dag - inclusief deelname aan de trainingen, geheel gratis.