Door: Mary Heylema

In twee sessies van twee uur nemen we je met deze nieuwe expertles mee naar het hart van DaVinci's nieuwe taallijn "Het geheime genootschap van Van LS2" te weten Jeugdliteratuur & poëzie die volledig is gekoppeld aan de thema's van DaVinci. Van LS2 staat voor Lezen & Schrijven en Luisteren & Spreken. Het geheime genootschap is opgericht zodat kinderen met elkaar ingewijd worden en anderen helpen deel te nemen aan deze selecte groep mensen waarin we met elkaar de taalgeheimen gaan ontcijferen. Hierin is ook veel ruimte voor taalbeschouwing.

Kinderen ontwikkelen hierin leesplezier en schrijfplezier en staan vol zelfvertrouwen voor kleine en grote groepen te spreken en luisteren. We praten over dat wat we lezen aan de hand van de theorie van Aiden Chambers op basis waarvan we ook een bordspel ontwikkelen.

Dichter, oud-leerkracht en Pabo-docent Nederlands Mary Heylema is co-auteur van deze lijn en zal je in deel 2 meenemen in het onderdeel creatief schrijven.

Deze expertles is geschikt voor midden- en bovenbouwleerkrachten en directieleden die kennis willen maken met DaVinci's taallijn. Duur: 2 x 2 uur. Meer weten? Neem contact met ons op of kom naar een DaVinci-dag!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord