JAAA!!! Het is weer Nationale Buitenspeeldag.

Willen jouw kinderen meedoen? We hebben voor de nationale buitenlesdag in april een leuk spel bedacht dat kinderen uit de bovenbouw zelf kunnen organiseren voor hun eigen klas of voor kinderen vanaf groep 4. (Als je een combinatiegroep 3, 4 en 5 hebt dan kan groep 3 gewoon meedoen.) Het onderwerp is: buitenspelen over de hele wereld en je kunt de spelletjes ook zo spelen! Komt het wat snel? Je kunt het spel ook gebruiken op de nationale buitenlesdag op woensdag 4 april 2023. Of je gaat op een dag naar keuze buitenspelen. Maar hoe tof is het als je je klaslokaal het hele jaar kan laten overgaan in de werkelijke wereld buiten? Als je van binnen naar buiten kunt gaan en buiten binnen kunt halen. Als je daar tijd voor hebt, omdat het betekenisvol en leerzaam is… als het een vast onderdeel is van het lesgeven in je thema!
Daarvoor heeft DaVinci afgelopen schooljaar een pilot gedaan met Kwartiermakers in de klas. Kwartiermakers zijn twee kinderen die voor die week aan de beurt zijn om educatieve spelletjes, binnen en buiten, te organiseren, verzamelen en maken voor de klas. De Kwartiermakers gebruiken hiervoor een speciale handleiding. Deze handleiding geeft suggesties voor bestaand spelmateriaal en vult het aan met formats waardoor kinderen ook zelf spellen kunnen ontwikkelen.
Het was een groot succes! Dat gunnen we jullie allemaal en daarom zal het vanaf volgend schooljaar gratis in de ELO te vinden zijn als je lid bent van DaVinci’s onderwijsbeweging.

Ben je nog geen lid? Stuur een mailtje naar je contactpersoon en begin volgend schooljaar met:

Hier staat het bestand voor nu. Heel veel plezier ermee!

[download id="12221"]